兰州大学机构库
智能机器人互动巡回式健康教育在食管癌患者围术期中的应用
马国婧1; 马敏杰2; 马晓丽2; 岳勤1; 赵丹1; 王小兰1; 王婷1; 李翻翻1; 王敏1; 王盼盼1
2023-11-25
Source Publication护理实践与研究   Impact Factor & Quartile Of Published Year  The Latest Impact Factor & Quartile
ISSN1672-9676
Volume20Issue:22Pages:3322-3327
page numbers6
Abstract目的 探讨智能机器人互动巡回式健康教育在食管癌患者围术期中的临床应用。方法 选择2021年10月—2022年4月收治的34例患者作为对照组,2022年5—10月收治的36例患者作为观察组。对照组采用传统健康教育模式,观察组在传统健康教育基础上采用智能机器人互动巡回式健康教育。比较两组患者对围术期健康教育知识的知晓情况、患者满意程度、护理人员健康教育所用时间。结果 观察组患者健康教育完全知晓情况优于对照组,对健康教育满意程度高于对照组,护士健康教育所用时间少于对照组,差异均有统计学意义(P<0.05)。结论 智能机器人互动巡回式健康教育应用于食管癌患者围术期,能帮助患者获取更多的健康教育知识,提高患者满意程度及机器人的临床使用率,充分发挥机器人在健康教育中的作用。
Keyword智能机器人 互动巡回 健康教育 食管癌 围术期 知晓率
URL查看原文
Language中文
Subtype学术期刊
Document Type期刊论文
Identifierhttps://ir.lzu.edu.cn/handle/262010/577821
Collection兰州大学
第一临床医学院
Affiliation
1.甘肃中医药大学护理学院;
2.兰州大学第一医院
Recommended Citation
GB/T 7714
马国婧,马敏杰,马晓丽,等. 智能机器人互动巡回式健康教育在食管癌患者围术期中的应用[J]. 护理实践与研究,2023,20(22):3322-3327.
APA 马国婧.,马敏杰.,马晓丽.,岳勤.,赵丹.,...&王盼盼.(2023).智能机器人互动巡回式健康教育在食管癌患者围术期中的应用.护理实践与研究,20(22),3322-3327.
MLA 马国婧,et al."智能机器人互动巡回式健康教育在食管癌患者围术期中的应用".护理实践与研究 20.22(2023):3322-3327.
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Altmetrics Score
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[马国婧]'s Articles
[马敏杰]'s Articles
[马晓丽]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[马国婧]'s Articles
[马敏杰]'s Articles
[马晓丽]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[马国婧]'s Articles
[马敏杰]'s Articles
[马晓丽]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
No comment.
Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.